НАТО Новини Міжмор'я Про Україну США

Корабель РФ увійшов у закриту зону маневрів Sea Breeze

Росія вкотре підтверджє, що порушення морського права в Чорноморському регіоні є для неї нормою , передає “Польське радіо”.

Корабель російського Чорноморського флоту увійшов до закритої Чорноморської зони, де проходять українсько-американські маневри Sea Breeze 2019 року. Про це у середу повідомили українські ВМС називаючи інцидент «провокуванням надзвичайної ситуації».

Корабель «Сметливый» Чорноморського флоту РФ порушив простір маневрів, незважаючи на повідомлення про те, що територія закрита для мореплавства. Подія відбулася в середу вранці, коли учасники маневрів проводили практичну стрільбу корабельної артилерії.

Український фрегат «Гетьман Сагайдачний» пробував вийти на радіозв’язок з росіянами, проте росіяни прикидалися, що в них «проблеми зі зв’язком». ВМС України підкреслили, що Росія вкотре доводить, що її дії непередбачувані, а порушення морського права в Чорноморському регіоні стає для неї нормою.

Навчання Sea Breeze 2019 за участю країн НАТО, у тому числі США, відбуваються в південних регіонах України, включаючи Чорне море, в безпосередній близькості від Криму, загарбаного Росією. У них беруть участь 28 кораблів і 27 літаків та вертольотів. Присутні  військові з України, США, Великобританії, Канади, Туреччини, Польщі, Румунії, Молдови та Грузії.


Маневри Sea Breeze проводяться в Україні з 1997 року. Їх організаторами є Україна та США.

Related Posts