Польща Про Україну Співробітництво

Польська влада зупинила акцію націоналістів через антиукраїнські лозунги

У польському місті Вроцлаві місцева влада зупинила акцію радикальних націоналістів через антиукраїнські лозунги, яки виголошувалися учасниками заходу. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання Gazeta Wyborcza.

Метою маршу, який організували ультраправі, було “вшанування пам’яті чоловіків і жінок, молодих і старих поляків, яких не вбила і не депортувала радянська влада до Сибіру”, ​​а яких нібито “вбивали українці”. Акція співпала з офіційними державними жалобними заходами у Польщі.

Весь захід ультраправих супроводжувався антиукраїнськими настроями, а сам марш був організований колишнім священиком Яцеком Мендляром і одним з лідерів радикальних угрупувань Романом Зєлінським. З огляду на можливу небезпеку, місцева влада вирішила зупинити акцію радикалів менш ніж через годину після її офіційного початку. Акцію було припинено після подвійного попередження організатора та учасників. До учасників маршу прибув делегований містом представник і оголосив про припинення маршу на річницю Волинської трагедії.

Під час проведення акції польських радикальних націоналістів звучали словесні образи щодо українців, влади і поліції, а правоохоронцям навіть довелося прикривати місцевих урядовців. Понад сотня учасників акції не виконали наказ поліції, але польські поліцейські не застосовували сили до мітингувальників. Правоохоронці пообіцяли прийняти подальші рішення після аналізу записів акції ультраправих.

Related Posts