Аналітика Інші Новини Міжмор'я Польща

Комітет із зайнятості Європарламенту очолила не полька, а словачка

Кандидатуру екс-прем’єрки Польщі Беати Шидло від фракції консерватистів двічі відхиляли голосами лівоцентристів

Словачку Луцію Дуріш-Нікольсонову вибрали головою Комітету із зайнятості та соціальних питань Європейського парламенту. Раніше двічі на цю посаду безуспішно пропонували кандидатуру екс-прем’єрки Польщі Беати Шидло, передає “Польське радіо”.

Луція Дуріш-Нікольсонова, депутатка від фракції Європейських консерваторів та реформістів, отримала 38 голосів, 14 депутатів було проти, а 3 утрималося від голосування.

Це був третій тур виборів голови цього комітету. Двічі від консерватистів пропонували кандидатуру Беати Шидло, яку відхиляли голосами лівоцентристів. За словами євродепутатів лівиці, політики Права і справедливості «не поважають європейські цінності», а уряд Беати Шидло відхиляв пропозиції Комітету із зайнятості під час попередньої каденції Європарламенту.

Депутати, зокрема, із групи соціал-демократів заявили, що можуть підтримати іншого кандидата від консерватистів, але не від партії Право і справедливість.

Політики керівної партії Польщі назвали таку позицію «порушенням демократичних принципів та підписаних угод». Згідно із домовленостями у Європарламенті, Комітет із зайнятості повинен припасти консерватистам.

Євродепутат Права і справедливості Ришард Чарнецький «неприпустимим» назвав те, що ліві партії намагаються вплинути на вибір конкретного кандидата. Екс-речниця Права і справедливості Беата Мазурек вважає, що це «помста» за відхилення кандидатури соціаліста Франса Тіммерманса на посаду голови Європейської комісії.

Related Posts