Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Співробітництво США

Керівник Прикордонної поліції зустрівся із заступником глави дипмісії США в РМ

Керівник Прикордонної поліції Росіа Василь в ході робочого засідання провів зустріч із заступником глави дипломатичної місії США в Республіці Молдова Мартіном Макдауелл, повідомляє point.md

За даними відомства, порядок денний зустрічі охопила ряд питань, що стосуються рівня молдавсько-американського співробітництва та можливостей переходу на його новий етап в області забезпечення безпеки державного кордону.

У своєму виступі начальник прикордонної поліції високо оцінив розвиток двосторонніх відносин, наголосивши на важливості згуртованості з точки зору можливості перейняти передовий досвід американських експертів. Він запевнив американських партнерів в безперервності початих проектів і уточнив, що партнерство з США залишається пріоритетом. Він також повідомив, що найближчим часом буде розпочато оцінку проектів з надання допомоги, в зв’язку з цим попросив підтримки американських експертів в аналізі спільних проектів, якими користувалася прикордонна поліція досі.

У свою чергу Мартін Макдауелл відзначив позитивну динаміку розвитку двосторонніх відносин, гарантуючи і надалі цілковиту підтримку з боку США.

Також обговорювалися можливі спільні проекти по запобіганню та боротьбі з транскордонною злочинністю, зокрема контрабандою радіоактивних матеріалів і торгівлею людьми.

Василь підтвердив важливість молдавсько-американського партнерства та подякував за постійну і послідовну підтримку.

Related Posts