Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Про Україну США

Комітет Сенату США затвердив санкції проти Nord Stream 2

Комітет із закордонних справ енату США готує також для Росії “законопроєкт про санкції з пекла” за втручання в американські вибори і агресію в Україні

Комітет із закордонних справ Сенату США прийняв законопроєкт про санкції проти компаній, котрі беруть участь у побудові російсько-німецького газогону Nord Stream 2. Проект, що ще має затвердити обидві палати парламенту, отримав підтримку політиків обох американських партій, передає Польське радіо.

Проєкт “Закону про захист енергетичної безпеки Європи” підтримало 20 членів Комітету із закордонних справ, 2 голосувало проти.

Закон передабчає санкції проти суден, котрі прокладають російські експортні газопроводи на глибині понад 30 метрів та фірм, котрі є власникам або користувачами цих суден. Це означає, що крім Nord Stream 2, американські санкції можуть також зачепити газогін із Росії до Туреччини Turkish Stream. “Росія раніше використовувала енергію як зброю”, – сказав один із авторів закону сенатор Тед Круз.

Подібний закон прийняв минулого місяця Комітет із закордонних справ Палати представників. Аби завершити законодавчий процес, документи мають бути затверджені обома палатами парламенту США та підписані президентом Дональдом Трампом.

Відомо також, що цей Комітет має намір розглянути двопартійний законопроєкт “Акт щодо захисту американської безпеки від агресії Кремля”.

За інформацією Reuters, цей законопроєкт, відомий як DASKA, запровадить жорсткі санкції проти Росії за її втручання у вибори в США та агресію проти України. Один із його авторів, республіканський сенатор Ліндсі Грем, назвав ініціативу “законопроєктом про санкції з пекла”.

DASKA запровадить жорсткі заходи щодо нафтогазового сектора Росії, який складає близько 40 відсотків доходів Москви, зокрема обмеження стосовно осіб, які надають товари, послуги або фінансування для підтримки розвитку нафтовидобування в країні.

Російські державні енергетичні підприємства за межами Росії, зокрема інвестиції в проєкти скрапленого природного газу, також потраплять під санкції в разі схвалення документа.

Related Posts