Антиросійський фронт Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Позиція США

Елізабет Руд: Росія відповідальна за агресію проти Грузії

«Цілком очевидно, що Росія несе відповідальність за агресію проти Грузії», – заявила журналістам на Мухатгвердском братському кладовищі в.о посла США в Грузії Елізабет Руд.

Американський дипломат говорила про російсько-грузинську серпневу війну і ще раз підтвердила свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії, передає Грузія Online.

«Ми думаємо про людей, які принесли себе в жертву, щоб захистити свою Батьківщину, а також про мирних громадян, які загинули у війні. Користуючись можливістю, ми ще раз виражаємо підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії. Ми знову закликаємо Росію дотримуватися угоди про припинення вогню 2008 року і вивести свої сили на довоєнні позиції, допустити гуманітарну допомогу в Абхазію і Південну Осетію, які є міжнародно визнаними територіями Грузії. Ми засуджуємо щоденні порушення прав людини в Абхазії і Південній Осетії, а також викрадення громадян Грузії. Ми підтримуємо повернення вимушено переміщених осіб до своїх рідних домівок. Повністю підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Грузії.

Я думаю, що цілком зрозуміло, що Росія несе відповідальність за агресію проти Грузії », – заявила Елізабет Руд.

Related Posts