Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Додон: Генпрокуратура порушила нові кримінальні справи по “крадіжці століття”

Генпрокуратура порушила нові кримінальні справи по “крадіжці століття”, повідомив Додон.

На сьогоднішньому засіданні Вищої ради безпеки були заслухані представники Генеральної прокуратури і Національного банку Молдови, передає point.md

Темою слухань стали дії, вжиті цими органами, в зв’язку з розслідуванням “крадіжки століття”. Про це за підсумками засідання заявив президент країни Ігор Додон.

“Тимчасово виконуючий обов’язки генерального прокурора детально поінформував нас про кримінальні справи, порушені додатково по справі про крадіжку мільярда, а також розповів про деякі речі, на які закривало очі колишнє керівництво ДП. Тепер з цих питань, які стосуються виведення грошей не тільки в період 2013 -2014 років, але і в 2012 році, коли готувалася крадіжка мільярда, були відкриті кримінальні справи “- зазначив президент.

За його словами, членів ВСБ також поінформували про накладені на активи арешти через гарантування повернення вкрадених грошей. У той же час представники Нацбанку розповіли про свої переговори з компанією “Кролл” і про продаж активів банків, що знаходяться в процесі ліквідації.

Глава держави також зазначив, що незабаром, можливо, до кінця цього тижня, може пройти окреме засідання за участю президента, прем’єра, спікера та представників ДП ​​і НБМ з усіх цих питань.

Related Posts