Новини Міжмор'я Польща Співробітництво США

У Польщі буде шість місць розташування американських військових

Маріуш Блащак сказав, що президент США під час свого найближчого візиту до Польщі виступить перед американськими і польськими солдатами в одному з цих місць

Президент США Дональд Трамп, який наприкінці серпня і на початку вересня здійснить візит до Польщі, виступить на терені однієї із баз, де дислокуються американські солдати. Про це повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає “Польське радіо”.

«Це будуть слова до американських та польських солдатів, а отже в одному з місць, що на підставі рішення президентів Дональда Трампа і Анджея Дуди, буде місцем розташування американських військових у Польщі», – сказав Блащак, нагадуючи про червневу декларацію президентів США і Польщі, підписану у Вашингтоні.

Президент Дональд Трамп перебуватиме у Польщі від 31 серпня до 2 вересня. 1 вересня він візьме участь в урочистих заходах до 80 роковин початку Другої світової війни у Варшаві.

Міністр оборони Польщі сказав, що буде шість місць розташування американських солдатів. Він нагадав, що «підписана президентами Польщі та Сполучених Штатів декларація говорить про тривалу присутність американських військ у Польщі, про збільшення на щонайменше 1000 солдатів американської присутності», а також підтверджує розташування 4,5 тисяч американських військових у Польщі і розгортання американського дивізійного командування.

Він наголосив, що Польщу високо оцінюють партнери із Північноатлантичного альянсу за те, що Варшава виконує зобов’язання із призначення 2 відсотків свого ВВП на оборону, «що роблять не усі країни».

За словами Маріуша Блащака, «присутність американських військ безсумнівно зміцнює безпеку, (…), а також безсумнівно є дуже корисною для економіки, а особливо місцевої, адже солдати на місці витрачають гроші».

Related Posts