Аналітика Експертна думка Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Додон каже, що на місцевих виборах буде битва

Між Партією соціалістів і блоком «ACUM» буде битва на місцевих виборах, але в районах буде співпраця. Більш проблематична ситуація щодо Кишинева, стверджує президент Ігор Додон.

«Необхідно підписати угоду про те, як ми будемо діяти на виборах, щоб не постраждали уряд і парламентська більшість. У районах ми знайдемо спільну мову. Після виборів в районах буде створена більшість, а саме парламентська. Найбільша проблема в Кишиневі. Тут буде основна боротьба за крісло столичного примара », – сказав Додон, передає point.md.

Глава держави уточнив, що формально кандидат ПСРМ на місцевих виборах в Кишиневі буде призначений 30 серпня. Тоді збереться Республіканський рада ПСРМ, щоб прийняти рішення.

«Це формально, в документах, бо так годиться. Але я можу підтвердити, що це Іон Чебан. Він краще за всіх підготовлений. Він був членом Державної ради і знає всі проблеми », – пояснив Додон.

Президент зазначив, що не знає, хто буде кандидатом блоку «ACUM» на посаду столичного примара, але заявив, що цим двом кандидатам необхідно з самого початку прийти до угоди: у них різні програми, але вони не стосуються геополітик і зачіпають лише проблеми кишинівців. Ігор Додон також говорить, що той, хто виграє крісло примара Кишинева, повинен запропонувати іншій команді посаду віце-примара.

«Необхідно створити спільну команду для вирішення проблем Кишинева. У нас є шанс домогтися співробітництва і на рівні Державної ради, який підтримав би примара. До сих пір КМС блокував примара », – пояснив Додон.

Related Posts