Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Очільник Сенату віддав шану українському солдатові, який поліг на Донбасі

Маршал Станіслав Карчевський заявив, що Європі та світові необхідно показати – тут триває війна, яка повинна бути якомога швидше закінчена

Очільник верхньої палати польського парламенту, Сенату, тобто маршал Станіслав Карчевський, вшанував пам’ять Олександра Колбуна – українського солдата, який загинув на Донбасі. Політик наголосив, що світ повинен пам’ятати – на сході України триває війна, яка повинна бути якнайшвидше закінчена. Маршал з парламентською делегацією перебував з візитом у Костюхнівці на Волині, передає “Польське радіо”.

20-річний Олександр Колбун з Вовчицька у Волинській області був убитий 15 серпня під час атаки проросійських сепаратистів на Луганщині. У суботу 17 серпня відбулися похоронні урочистості.

Маршал Станіслав Карчевський передав слова співчуття рідним українського воїна: «Моя присутність була для того, щоб віддати шану цьому солдатові, висловити співчуття сім’ї. Але також – показати Європі та світові, що тут гинуть молоді люди, що тут триває війна і що ця війна повинна бути якомога швидше закінчена».

Делегація польських парламентаріїв з маршалом Сенату цими днями побувала у Волинській області в Україні на врочистих заходах, присвячнених пам’яті польських легіонерів, що полягли 1916 року в боях поблизу села Костюхнівка на Волині.

Related Posts