Новини Міжмор'я Польща США

Очільник МЗС Польщі з черговим візитом у США

Міністр Яцек Чапутович знову очолить дебати на форумі Ради Безпеки ООН

Польський міністр закордонних справ Яцек Чапутович перебуває з триденним візитом у Сполучених Штатах. У програмі візиту – головування на дебатах Ради Безпеки ООН, присвячених безпеці на Близькому Сході, засідання на тему безпеки релігійних меншин та зустріч з польською громадою у Чикаго, передає “Польське радіо”.

20 серпня очільник МЗС Польщі зустрічається із державним секретарем США Майком Помпео і головує на дебатах стосовно безпеки на Близькому Сході. Це продовження польського внеску в поліпшення ситуації в цьому регіоні у межах так званого Варшавського процесу, що стосується миротворчих ініціатив.

21 серпня міністр Яцек Чапутович відвідає Польську душпастирську місію в Чикаго, зустрінеться з духовенством та польською діаспорою.

22 серпня польський міністр головуватиме на засіданні Ради Безпеки ООН. Тоді вперше відзначатиметься Міжнародний день вшанування жертв насильницьких актів за релігійними мотивами або через віросповідання. Цей день встановлено цього року з ініціативи Польщі. Рада Безпеки обговорюватиме захист релігійних меншин у світі. При цій нагоді Яцек Чапутович зустрінеться зі спеціальним представником прем’єр-міністра Великої Британії в справах свободи релігії та віросповідання і з американським послом у справах релігійної свободи.

Related Posts