НАТО Новини Міжмор'я Польща США

Польща хоче придбати в США ракети “Джавелін” та літаки “Геркулес

Військове керівництво Республіки Польща звернулося з офіційним запитом до США щодо придбання сучасних протитанкових комплексів “Джавелін”, а також військо-транспортних літаків “Геркулес”, передає “Укрінформ”.

“Польща надіслала два запити Агентству оборонного співробітництва міноборни США щодо придбання переносних протитанкових ракетних систем FGM-148 “Джавелін”, а також п’яти транспортних літаків С-130Н “Геркулес” виробництва Lockheed Martin”,- зазначається в повідомленні з посиланням на заяву міністра оборони Польщі Маріуша Блащака. При цьому уточнюється, що полька сторона планує придбати 60 пускових установок і близько 185 ракет “Джавелін” для Сил територіальної оборони країни. Літаки “Геркулес” мають надійти до ВПС Польщі, які вже мають наразі п’ять одиниць C-130 модифікації “E”.

Нагадаємо, Республіка Польща, яка є прикордонною країною ЄС і блоку НАТО, яка межує з Росією. Упродовж останніх років країна докладає зусиль для посилення оборонних можливостей на тлі агресії РФ у Східній Європі

Related Posts