Антиросійський фронт Балтія Про Україну Співробітництво

Латвія прийняла на лікування українських армійців

Сьогодні, 9 вересня чотирнадцять українських військовослужбовців ЗСУ, які отримали поранення у бойових діях на Донбасі, розпочали 18-денний курс лікування в латвійському Національному реабілітаційному центрі “Вайварі”, де отримуватимуть реабілітаційні послуги та психологічну допомогу.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на прес-службу МЗС Латвії.

“У відповідь на запит української сторони щодо реабілітації осіб, постраждалих у військовому конфлікті, Кабінет міністрів Латвії 11 червня 2019 року затвердив виділення 45 тис. євро з державної бюджетної програми “Надзвичайні фонди” на реабілітацію в Латвії тих, хто отримав поранення в результаті конфлікту в Україні”, – йдеться у заяві.

Латвія вже не вперше допомагає українським військовим, а реабілітаційні програми та надання медичної допомоги в Латвії українцям, які отримали поранення під час бойових дій, були започатковані ще  2014 року. Станом на сьогодні в Латвії таку допомогу отримали 42 українці. А Латвійський Фонд підтримки України, заснований 2014 року, регулярно збирає пожертвування для лікування та реабілітації поранених українських військовослужбовців.

Related Posts