Новини Міжмор'я Про Україну

Двох засуджених українців перевезено до Москви

Олексія Бессарабова та Володимира Дудку, яких засуджено до 14 років виправної колонії в анексованому Росією Криму за «підготовку диверсії», перевозять до Москви

Олексія Бессарабова та Володимира Дудку, яких засуджено до 14 років виправної колонії в анексованому Росією Криму за «підготовку диверсії», перевозять до Москви – повідомило у четвер Радіо Свобода. Верховний суд Росії розгляне їхні апеляційні скарги в жовтні, передає “Польське радіо”.

Посилаючись на адвоката Сєрґєя Лєґостова, Радіо Свобода повідомило, що Бессарабов та Дудка були в середу в Краснодарі, на півдні Росії. Їх доставили із Сімферополя, що в Криму.

За даними Федеральної служби безпеки РФ (ФСБ), чоловіки належали до «терористичної групи» служби розвідки Міністерства оборони України. Вони планували «диверсії» на військовій інфраструктурі Криму. ФСБ затримала їх на півострові в листопаді 2016 року. Дмитро Штибліков, засуджений разом із ними, уклав угоду зі слідством і був засуджений до 5 років виправної колонії.

Дудка, Бессарабов та Штибліков не були включені до обміну полоненими між Україною та Росією, що відбувся 7 вересня. Захисники прав людини з російської асоціації «Меморіал» визнали трьох чоловіків політичними в’язнями.

Related Posts