Новини Міжмор'я Польща

Польська армія бореться із загрозами в Інтернеті

Таку заяву висловив очільник Міністерства національної оборони Маріуш Блащак

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак запевнив, що польська армія бореться із загрозами в Інтернеті. Політик зазначив, що крім спеціалізованих військ, відповідальними за безпеку в цій сфері є фахівці, які здобувають знання у закладах вищої освіти, а також на нижчих рівнях навчання, передає “Польське радіо”.

«Я створив війська оборони кіберпростору, у нас є відповідний центр. Також навчаємо молодих людей: наприклад, набір до варшавської Військової технічної академії ми збільшили у десять разів. Раніше на першому курсі навчалося кільканадцять – 15 студентів, а тепер – 150. На факультеті криптології та інформатики 1 вересня почав діяти військовий загальноосвітній інформатичний ліцей», – сказав міністр національної оборони Маріуш Блащак.

Як додав очільник Міністерства, інформатики працюють також у силах територальної оборони, і в разі необхідності вони можуть допомогти в боротьбі з кібератаками.

Напередодні, 27 вересня, у Польщі відзначали свято військ територіальної оборони. У складі цього роду військ служать приблизно 22 тисячі осіб.

Related Posts