НАТО Новини Міжмор'я Позиція Польща Співробітництво США

Посол США: Ми допоможемо захистити безпеку Польщі

Джорджет Мосбахер під час Варшавського форуму безпеки підкреслила, що її країна готова надалі розвивати співпрацю з Польщею у сфері безпеки

США хочуть розвивати співпрацю з Польщею в питаннях безпеки. Про це заявила посол цієї країни в Польщі Джорджет Мосбахер під час Варшавського форуму безпеки, який у середу розпочався у столиці Польщі. Це щорічна зустріч політиків та експертів, організована Фондом Казимира Пуласького і присвячена питанням безпеки, передає “Польське радіо”.

Посол Мосбахер підкреслила, що безпека – це одне з найважливіших завдань усіх лідерів у світі. Нагадала, що США вже багато місяців співпрацюють із Польщею заради безпеки в Центральній Європі. Джоржет Мосбахер згадала як американські війська, відправлені до Польщі в рамках посилення східного флангу НАТО, так і сили, які були спрямовані на основі двосторонніх угод між Вашингтоном та Варшавою. Посол США у Польщі наголосила, що її країна готова надалі розвивати співпрацю з Польщею у сфері безпеки.

Починаючи з 2014 року, після анексії Криму Росією та спалаху конфлікту на сході України, НАТО приймає подальші рішення щодо стримування можливої російської агресії в Центральній Європі. Крім направлення додаткових солдатів, Альянс також вирішив створити нові сили швидкого реагування та змінити структуру командування.

Related Posts