Інші Новини Міжмор'я Польща

Вишеградська група підтримує політику відкритих дверей до ЄС

Президент Анджей Дуда заявив, що Вишеградська група виступає за те, щоб двері до Європейського Союзу залишити відкритими

Президент Польщі Анджей Дудау замку Лани в Чехії брав участь у зустрічі президентів країн Вишеградської групи, а також Сербії та Словенії, передає “Польське радіо”.

Анджей Дуда заявив на конференції, що розраховує на швидке визначення критерій, яким повинні відповідати балканські країни, які прагнуть приєднатися до Співтовариства.

«Я сподіваюся, що чіткі критерії щодо Північної Македонії та Албанії будуть встановлені ще цього місяця», – сказав президент Польщі.

Анджей Дуда додав, що це стане «своєрідним випробуванням щодо питання відкриття дверей до Європейського Союзу», і, що «Європейський Союз складе цей іспит».

Глава Польщі оцінив, що це дуже важливий елемент розвитку Євросоюзу, який має вирішальне значення для майбутнього Співтовариства, враховуючи також брекзит. «Європейський Союз повинен показати, що він живий», – сказав Анджей Дуда.

Сербія, Чорногорія, Північна Македонія, Албанія та Туреччина наразі мають статус офіційного кандидата в Європейський Союз. Перші дві країни ведуть найбільш просунуті переговори про приєднання. Північна Македонія та Албанія чекають початку переговорів.

Related Posts