Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Про Україну

В Україні і за кордоном пройшли акції «Ні капітуляції»

Акції «Ні капітуляції» проти «формули Штайнмаєра» відбулися не лише в Києві, але й в інших містах України та за кордоном

Приблизно десять тисяч осіб протестувало в українській столиці проти так званої «формули Штайнмаєра» і політики президента Володимира Зеленського щодо регулювання конфлікту на Донбасі. Протестуючі зібралися на центральній площі – Майдані Незалежності. Частина з них пройшлася до будинку офісу президента, передає “Польське радіо”.

«Формула Штайнмаєра», яку українська влада підписала цього тижня, передбачає проведення на Донбасі місцевих виборів та надання регіонові особливого статусу.

Протестувальники скандували гасло «Ні капітуляції!». Хоча президент Володимир Зеленський кілька днів тому запевняв, що план Штайнмаєра буде можливим лише на українських умовах і після виведення російських військ зі сходу України, протестуючі побоюються, що це вступ до політики поступок щодо Росії.

«Компроміси з Путіном неприйнятні. Я не згоден з політикою капітуляції, яку проводить президент Зеленський», – сказав Польському радіо Олексій, один із протестувальників, який представився ветераном боїв на Донбасі.

На Майдані Незалежності виступили, зокрема, політики опозиційних партій та представники ветеранських організацій з Донбасу. Серед протестуючих був також колишній президент України Петро Порошенко.

Акції «Ні капітуляції» проти «формули Штайнмаєра» відбулися не лише в Києві, але й в інших містах України та за кордоном.

Related Posts