Балтія НАТО Новини Міжмор'я Польща США

Росія перекине до кордону з Польщею “Торів”

Росія розгорне в Калінінградській області сучасні протиракетні комплекси “Тор-М2”; за словами Москви, це відповідь на збільшення сил НАТО і США у Польщі та країнах Балтії

До сусідньої з Польщею Калінінградською областю до кінця цього року перекинуть російські найновіші тактичні зенітні ракетні комплекси “Тор-М2”. На погляд експертів, яких цитують російські ЗМІ, це відповідь на зміцнення сил НАТО у Польщі та країнах Балтії, а також на протиракетний щит США у Польщі, передає “Полське радіо”.

За джерелами у Міністерстві оборони Росії, на яке посилається видання “Известия”, протиповітряний комплекс “Тор-М2” отримає 22-ий зенітний полк берегових військ Балтійського флоту. Зенітні ракетні комплекси (ЗРК) в Калінінградській області відповідають за оборону всього ексклава і стратегічного об’єкта, яким є головна база Балтфлоту в Балтійську.

Найновіші протиракетні комплекси “Тор-М2” призначені для боротьби з маневруючими засобами повітряної атаки на близькі відстані (до 15 км) і можуть вражати цілі на невеликій висоті. Система вражає будь-які типи літаків та безпілотників (дронів), а також високоточні боєприпаси, зокрема крилаті ракети і так звані ковзаючі бомби.

Військовий експерт з Академії воєнних наук Росії Вадім Козюлін сказав “Ізвєстіям”, що Росія “мусить відповідати” на “засоби ураження”, які закуповують сусіди і у зв’язку з цим нагадав про Польщу. Він зазначив, що “до кінця 2020 року Варшава надасть ділянки для побудови американських баз і обладнає район протиракетної оборони США”. За його словами, “Польща придбала найсучасніші норвезькі ударні ракетні комплекси, а також американські далекобійні авіаційні крилаті ракети”.

Також інший експерт генерал-лейтенант Алєксандр Лузан запевнив, що “Тор-М2” “дозволять надійно захистити комплекси ППО далекого і середнього радіуса дії від ракет, які знаходяться в Польщі”.

Нагадаємо, Росія систематично перекидає нову військову техніку та розгортає військові об’єкти в Калінінградській області.

Related Posts