Аналітика Антиросійський фронт Експертна думка Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Віцеспікер Сенату: Українські солдати захищають Європу і Польщі від імперіалізму Росії

Міхал Камінський зустірвся у Варшаві з одним із ексбранців Путіна, українським журналістом агентства Укрінформ Романом Сущенком, звільненим у межах обміну в’язнями

Віцеспікер Сенату Польщі, сенатор Польської селянської партії (PSL) Міхал Камінський заявив, що у справі територіальної цілісності України, підтримки її боротьби з російським імперіалізмом та її європейських і євроатлантичних прагнень, польський уряд та опозиція говорять одним голосом. Він вважає, що це також добре для польсько-українських відносин, передає Польське радіо.

Польський політик зустрівся у понеділок у Варшаві з Романом Сущенком, українським журналістом агентства Укрінформ, засудженим Росією до 12 років позбавлення волі та звільненим за три роки у межах обміну в’язнями. Під час зустрічі український журналіст подякував Польщі за підтримку України у зв’язку з російською агресією та нагадування про українських політв’язнів.

Оцінюючи стан польсько-українських відносин, Міхал Камінський наголосив, що вони функціонують на дуже багатьох рівнях, наприклад, економічному. “Вони розвиваються дедалі ліпше, українська економіка все ліпше інтегрується з європейською економікою, стає нашим важливим партнером”, – сказав заступник спікера Сенату. Він додав, що “у політичному вимірі ми вже пройшли ту непотрібну кризу, спричинену за попередньої каденції урядовою коаліцією у зв’язку з Законом про Інститут національної пам’яті”. “Не опозиція ухвалила Закон про ІНП, що абсолютно абсурдний”, – зазначив він на хвилях Польського радіо.

“Акція викликає реакцію і реакції з боку української сторони в цій справі були дуже необґрунтованими”, – сказав він про положення закону щодо пошуку місць поховань поляків. “Так є з логікою конфлікту, на який розраховують росіяни”, – сказав він.

Related Posts