Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Про Україну

Мер Херсона Путіну: Споконвічні території Росії – це болота під Москвою

Мер і депутати міськради Херсона відповіли Путіну на слова про «споконвічно російське Причорномор’я та схід України»

Міський голова Херсона Володимир Миколаєнко та депутати міської ради відповіли президенту Росії Путіну на слова про те, що південь України і Причорномор’я – це «споконвічно російські території».

Про це говориться на сайті Херсонської міськради, передає Польське радіо.

«Ми маємо нагадати Путіну і всім його прибічникам, що споконвічні російські території — це болота під Москвою. Все інше — це території, якими московити заволоділи завдячуючи власній тваринній жорстокості і підступності… Росія — це смерть. Неважливо, куди вона приходить — в Сибір, на Урал, в Україну чи в Сирію. Росія — це завжди смерть, приниження, голод, сморід, невігластво і страждання. Про це має пам’ятати кожен українець, не тільки коли він йде голосувати. Про це кожен з нас має пам’ятати, коли дивиться російське телебачення, читає російську пресу, слухає російську попсу чи купує російські товари.

Причорномор’я настільки прекрасне і далеке від московських болот, що мені важко уявити собі, як Путіну могло спасти на думку, що Росія має до нас якийсь стосунок. Південь України — етнічно, ментально, географічно, культурно український. Завжди був українським і завжди буде. Буде українським тоді, коли Росії вже не буде», – наголошено у заяві.

Повідомляється, що це звернення Володимира Миколаєнка підтримали 33 депутати міської ради Херсона.

Нагадаємо, на пресконференції 19 грудня, відповідаючи на запитання про ставлення до Леніна, Путін заявив, що «все Причорномор’я і східна частина України – це споконвічно російські території, і тепер РФ з цим розбирається».

Нагадаємо також, що МЗС Польщі відповіло на «сталінську пропаганду» Путіна про Другу світову війну та Польщу.

Related Posts