Новини Міжмор'я Про Україну

Україна поки не подаватиме нові скарги проти РФ: створять координаційну групу

Україна має намір найняти топових юристів, що спеціалізуються на міжнародному гуманітарному праві, щоб розробити стратегію юридичного протистояння з Росією, передає Європейська правда.

Деталі: Зараз в Європейському суді з прав людини є 5 позовів України проти Росії. За словами Малюськи, поки не планується подавати нові скарги проти РФ. Мін’юст сфокусований на існуючих справах, “тому що жодна з них ще не розглядається по суті, а лише вирішується питання їх прийнятності”.

Пряма мова: “Ми зараз будемо уважно вивчати всю цю історію, ми вирішили створити дорадчу групу, найняти топових світових юристів, що спеціалізуються на міжнародному гуманітарному праві, для того, щоб розробити стратегію нашого юридичного протистояння з Росією. Вони проведуть аналіз вже існуючих справ і порадять, чи починати нові чи ні, а також, як поводитися в цьому юридичному протистоянні надалі.

Поки що нам здається, що судові процеси, які велися до цього часу і ведуться зараз, проходять якось хаотично і не узгоджено. Тобто, єдиного центру координації для юридичної протидії РФ немає. А це, по суті, юридична війна, і вона, як і звичайна війна, вимагає штабу координації. На жаль, зараз цього немає, і ми хочемо це змінити. Це стосується позовів не тільки Мін’юсту, МЗС або Мінфіну, а й держкомпаній, наприклад, “Нафтогазу” і “Приватбанку””.

Додатково: Міністр юстиції зазначив: щодо судових процесів, які веде його відомство, планів відкликати позови зараз немає.

Related Posts