Новини Міжмор'я Про Україну

Міжнародний тиск допоможе розслідувати катастрофу українського літака

Таку думку висловив чиновник Канцелярії президента Польщі Павел Муха, передає Польське радіо.

Представник Канцелярії польського президента Павел Муха висловив думку, що рішуча позиція уряду Канади та української влади сприяє проведенню ретельного розслідування катастрофи українського «Боїнга» в Ірані. У ній загинуло 176 осіб, у тому числі 11 громадян України.

Як зазначив віце-голова Канцелярії президента Павел Муха, на форму розслідування цієї трагедії має вплив також міжнародний тиск і заклики політиків до іранців: «Заяви прем’єр-міністра Канади, а раніше американської адміністрації, прем’єр-міністра Великої Британії, а також заклик голови Європейської ради про відкрите ретельне розслідування, щоб встановити всі обставини, пов’язані з цією трагедією. Завдяки рішучій позиції українців та канадців на місці працює 45 українських експертів».

Павел Муха додав, що подібного тиску не вистачило 2010 року, після смоленської авіакатастрофи. У ній загинуло 96 осіб, серед яких був президент Польщі Лєх Качинський. Польська делегація прямувала на відзначення роковин Катинського злочину. За словами чиновника, тодішній польський уряд не подбав про те, щоб гарантувати достатній доступ польським слідчим, які вивчали цю трагедію.

Related Posts