Новини Міжмор'я Польща

Цього року в ЄС прийматимуть ключові рішення для польських фермерів

Протягом найближчих місяців буде ухвалений бюджет Євроспільноти в сфері сільського господарства, передає Польське радіо.

Комісар Європейського Союзу у справах сільського господарства Януш Войцєховський заявив, що найближчі роки матимуть велике значення для розвитку польського рільництва. Протягом найближчих місяців буде ухвалений бюджет ЄС у сфері сільського господарства.

Як вважає комісар Януш Войцєховський, ймовірним є, що ключові рішення прийматимуться тоді, коли в Раді Європейського Союзу у другій половині 2020 року головуватиме Берлін: «Правдоподібно, під час головування Німеччини в другій половині цього року будуть прийняті остаточні рішення про те, яким буде бюджет на спільну сільськогосподарську політику. Це будуть рішення про те, чи на найближчі сім років у Європі буде на кількадесят мільярдів євро більше, чи менше, і на кілька мільярдів євро більше, чи менше в Польщі. Це вирішить про те, чи польське рільництво разом з європейським розвиватиметься, чи загрожує йому криза і, можливо, занепад».

Комісар Януш Войцєховський заявив, що важливо, щоб у справі євросоюзних доплат голос польських політиків, у тому числі президента, був спільним і щоб прозвував сильно.

Related Posts