Новини Міжмор'я Про Україну

Зеленський і Меркель обговорили виконання домовленостей “Норманді”

Президент Володимир Зеленський обговорив із Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель виконання домовленостей саміту в нормандському форматі, безпекову ситуацію на Донбасі та продовження санкцій проти українських експосадовців.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє Укрінформ.

“Сторони обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час зустрічі у нормандському форматі 9 грудня 2019 року в Парижі. Глава Української держави поінформував співрозмовницю про безпекову ситуацію на Донбасі”, – ідеться в повдіомленні.

Водночас, за даними Офісу Президента, Ангела Меркель “висловила занепокоєння у зв’язку з недотриманням з боку незаконних збройних формувань режиму припинення вогню”.

Крім того, співрозмовники обговорили питання щодо визначення трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів на лінії зіткнення на Донбасі, а також висловили сподівання на досягнення прогресу в цьому напрямі на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи 12 лютого в Мінську.

“Президент вкотре наголосив на необхідності забезпечення безперешкодного доступу міжнародних гуманітарних організацій, зокрема Міжнародного комітету Червоного Хреста, до утримуваних осіб на непідконтрольній території України”, – розповіли в ОП.

Зазначається, що під час розмови також ішлося про необхідність продовження персональних санкцій ЄС проти колишніх високопосадовців України, які підозрюються у зловживанні державними коштами та скоєнні злочинів під час Майдану.

Related Posts