Польща Про Україну

Малюнок Сущенка на благодійному гала-вечорі у Польщі продали за тисячу євро

Репродукцію малюнка власного кореспондента Укрінформу, колишнього бранця Кремля Романа Сущенка “Маяк Ар-мен” продано на аукціоні під час благодійного гала-вечора на підтримку України в польському місті Тарнов за 4,2 тис. злотих (приблизно 1 тис. євро). За словами головного організатора гала-вечора, почесного консула України у Тарнові Бартоломея Бабушки, загалом під час благодійного вечора зібрано суму в еквіваленті понад 9 тисяч євро, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“В цьому році усі кошти, які ми зібрали, а це понад 9 тис. євро, буде призначено на те, щоб кількадесят дітей з України знову приїхали до Польщі, провели кілька тижнів в центрі відпочинку і кінного спорту в Одпоришові поблизу Тарнова”, – повідомив Бабушка.

Він додав, що діти зі східних регіонів України матимуть змогу відпочити, набратися сил, познайомитися з ровесниками і зрозуміти, що західний напрямок розвитку є найбільш відповідним для України.

За його словами, аукціон під час благодійного вечора, в якому взяли участь понад 200 запрошених гостей, вів відомий польський журналіст і мандрівник Роберт Маклович. Власне під час проведення аукціону значне зацікавлення викликала репродукція малюнка Сущенка “Маяк Ар-мен” з його підписом, яку придбав за 4,2 тис. злотих офіційний дилер Toyota у Тарнові Кшиштоф Кобос.

У цьогорічному гала-вечорі у Тарнові взяли участь відомі в регіоні та Польщі особи. Зокрема, у дискусійній панелі на тему “Стереотипи, що стосуються поляків й українців у контексті взаємовідносин”, поряд з послом України в Польщі Андрієм Дещицею, взяли участь депутат Сейму Павел Коваль та сенатор Богдан Кліх.

Гості вечора могли скуштувати традиційні українські страви, які підготували представниці української діаспори Тарнова.

Як зазначив Бабушка, це вже п’ятий гала-вечір на підтримку України, який організовано у Тарнові. У попередні роки кошти, які зібрано під час нього, було спрямовано на допомогу українським лікарням, на психологічну реабілітацію учасників АТО, які приїжджали до Польщі, а також на відпочинок дітей з прифронтових регіонів, які ще довго не виїхали б за кордон і не побачили, як живуть їх ровесники. Як зазначив почесний консул, таким чином можна протидіяти російській пропаганді, яка змальовує через свої ЗМІ Захід як ворожий і неприязний світ. Він додав, що для дітей такі візити – це велика радість, адже вони мають змогу кататися на конях, відвідувати розважальні комплекси, побувати у Кракові та Закопане.

Бабушка повідомив, що цьогорічний захід відбувся під патронатом посла України в Польщі Андрія Дещиці, голови Польсько-української господарської палати Яцека Пєхоти, мера Тарнова Романа Цєпелі. Партнером гала-вечора було товариство “Сємаха” священника Анджея Августинського.

Почесний консул України у Тарнові Бабушка є відомим польським підприємцем у Малопольському воєводстві на півдні Польщі. Він також має бізнес-контакти в Україні, де проводить багато часу.

Related Posts