Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Польща

Польща хоче допомогти Грузії боротися з гібридними і кібератаками РФ

Польська влада висловила стурбованість у зв’язку із масштабною кібератакою на Грузію в 2019 році, яку спланувала та здійснила російська військова розвідка, передає Польське радіо.

«Уряд Республіки Польща із занепокоєнням сприйняв інформацію про широкомасштабну кібератаку на Грузію, що була здійснена 28 жовтня 2019 року», – заявили у четвер в Міністерстві закордонних справ Польщі. Зазначено, що Польща приєднується до позиції, що за «ворожі та безвідповідальні» дії несе відповідальність Росія.

«Ми приєднуємося до позиції Грузії, США, Великої Британії та ряду інших держав ЄС щодо покладання відповідальності за цю кібератаку на розвідувальні спецслужби Російської Федерації», – наголошено у заяві МЗС Польщі.

«Як і наші союзники та партнери ми вважаємо, що ворожі та безвідповідальні дії Російської Федерації у кіберпросторі з метою підриву міжнародної стабільності та суверенітету інших держав, слід розкрити та рішуче засудити», – наголосили в МЗС Польщі.

У заяві також запевняється, що Польща «спільно з іншими членами міжнародної спільноти буде прагнути до посилення стандартів відповідальної поведінки держав та кіберпростору».

«Польща незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії, а також її прагнення до членства в ЄС і НАТО. Разом з партнерами з ЄС і НАТО ми готові продовжувати підтримувати грузинську владу у посилені їхнього опору ворожим кібер- і гібридним діям», – говориться у повідомленні МЗС Польщі.

Нагадаємо, МЗС Грузії, а також влада Великої Британії і США заявили про сплановану та здійснену російською військовою розвідкою масштабну кібератаку на Грузію у жовтні 2019 року.

Related Posts