Новини Міжмор'я Польща

Голова МЗС Польщі відвідує Північну Македонію, Албанію і Хорватію

Польща виступає за якомога швидше відкриття переговорів про вступ до ЄС із першими двома країнами, передає Польське радіо.

Міністр закордонних справ Польщі відбув з візитом до Північної Македонії, Албанії та Хорватії. У понеділок Європейська комісія підтримала свої рекомендації щодо початку переговорів про вступ з Албанією та Північною Македонією. Очільник польської дипломатії Яцек Чапутович в Албанії та Північній Македонії зустрінеться з президентами, прем’єр-міністрами та міністрами закордонних справ цих країн.

Єврокомісія рекомендувала відкрити акцесійні переговори з Албанією та Північною Македонією два роки тому. Водночас вона вказала на сфери, де необхідні наступні реформи. Незважаючи на те, що ці дві країни виконали свої зобов’язання, минулої осені держави-члени ЄС відклали рішення про початок переговорів. Причиною став спротив Франції, яку підтримали Нідерланди.

У понеділок Європейська комісія запропонувала змінити методику оцінки готовності країн, які хочуть приєднатися до Євроспільноти. Цілком можливо, що у березні країни ЄС знову займуться відкриттям переговорів з Албанією та Північною Македонією. Польща виступає за якомога швидше відкриття переговорів із цими двома країнами.

Related Posts