Грузія/Вірменія НАТО Новини Міжмор'я Співробітництво

Грузію сьогодні відвідають Військовий комітет НАТО і його голова, головний маршал авіації сер Стюарт Піч

27-28 Матра Грузію відвідають Військовий комітет НАТО і його голова, головний маршал авіації сер Стюарт Піч, передає “Грузія Online”.

В знак демонстрації підтримки щодо Грузії, як давнього партнера Північноатлантичного альянсу, в форматі співпраці НАТО-Грузія, Військовий комітет НАТО проведе сьогодні засідання. Сесією керуватимуть головний маршал авіації сер Стюарт Піч і міністр оборони Грузії Леван Изора.

Члени Військового комітету НАТО ознайомляться з ситуацією в області безпеки в регіоні та обговорять стан в Чорноморському регіоні.

Для військових представників НАТО заплановані презентації про виконання істотного пакету НАТО-Грузія (SNGP), поточних реформах в силах оборони, а також про участь в операціях та навчаннях НАТО.

28 березня Військовий комітет НАТО відвідає військову базу Вазіані, і огляне Центр бойової підготовки (CTC), а також ознайомиться з Програмою готовності оборони Грузії (GDRP), яка здійснюється за підтримки США і націлена на підвищення боєготовності і розвиток обороноздатності сил оборони Грузії. У той же день військові представники НАТО відвідають Центр спільних тренувань НАТО-Грузія і стежитимуть за «Спільними навчаннями НАТО-Грузія 2019». Багатонаціональні навчання бригадного рівня націлені на підвищення взаємосумісності країн-членів і партнерів НАТО, а також на розвиток управління силами оборони Грузії і можливостей контролю.

Related Posts