Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Про Україну

ЄС продовжив дипломатичні санкції проти Росії за анексію Криму та агресію в Україні

Термін дії чинних санкцій проти Росії закінчується 15 березня. Ці санкції Євроспільнота продовжує кожні півроку, передає Польське радіо.

Європейський Союз продовжить дипломатичні санкції проти Росії за анексію Криму ще на півроку. Рішення було прийняте на нараді послів держав-членів. Обмеження будуть продовжені до середини вересня. Для того, щоб вони набули чинності, потрібна ще формальна згода міністрів ЄС. Це має статися наступного тижня.

Продовження санкцій означає, що на чорному списку надалі залишатимуться сепаратисти з Криму, які підривать територіальну цілісність та суверенітет України, а також російські політики та військові. Загалом 175 особам заборонено в’їзд до Євросоюзу та заблоковано їхні гроші в європейських банках. Також 44 компанії, що знаходяться в чорному списку, надалі матимуть заморожені активи у Співтоваристві.

Нині посли вирішили також продовжити на рік санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича, його сина та кількох співпрацівників, за розтрату державних грошей. Ніяких суперечок у цих рішеннях не було, і жодних проблем не очікується також 12 березня, коли міністри ЄС затвердять домовленості.

Однак при продовженні економічних санкцій проти Росії, час від часу з’являються голоси, щоб їх пом’якшити або призупинити. Так кажуть країни, які мають добрі стосунки з Росією. Однак до цих пір країни ЄС одностайно продовжували дію цих обмежень.

Related Posts