Антиросійський фронт Балтія Новини Міжмор'я

Глава МЗС Литви закликав міністрів з ЄС не їхати 9 травня на парад до Москви

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс закликає колег з інших країн Європейського Союзу відмовитися від поїздки у травні до Москви на парад перемоги.

Про це він заявив під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС у Загребі, повідомляє “Європейська правда” із посиланням на пресслужбу МЗС Литви.

“Росія любить символи. Майбутній в травні парад у Москві – не тільки гордість з нагоди перемоги у Другій світовій війні. З його допомогою також прагнуть відзначити перемоги нинішньої військової політики Росії”, –  заявив Лінкявічюс.

Лінкявічюс наголосив, що на даний час немає передумов для зміни політики ЄС щодо Росії, оскільки сама РФ не змінює свою зовнішню політику, і останнім часом стала ще більш агресивною.

“Захід не може покладатися на своє партнерство з Росією, яка не бере участь у вирішенні конфліктів, а скоріше в ескалації. Ми говоримо не лише про Грузію чи Україну, а й про сирійську провінцію Ідліб та ескалацію в Лівії”, – сказав він.

Раніше свою згоду приїхати на святкування в російську столицю 9 травня дали президенти Франції, Болгарії, Чехії і Молдови.

У серпні минулого року в Кремлі казали, що вже близько 17 лідерів зарубіжних країн підтвердили свою участь в пам’ятних заходах. Серед них називали глав Індії, Куби, Франції, Чехії, Венесуели, Молдови, Білорусії, Вірменії та Сербії.

На парад на честь 70-річчя перемоги у 2015 році до Москви приїхали близько 30 дружніх до РФ іноземних лідерів, але глави західних країн відмовилися від поїздки через агресію РФ проти України.

Related Posts