Інші Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Орбан: Ми вже пройшли ту ситуацію, через яку зараз проходить Молдова

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан позначив перспективи двостороннього співробітництва з Молдовою, назвав сильні і слабкі сторони РМ в даному контексті.

Виступаючи в четвер на двосторонньому бізнес-форумі в Кишиневі, він зазначив, що “багато країн ЄС в нинішніх умовах змушені переносити виробництво в ті країни, де для цього створені найбільш комфортні умови”. При цьому він “підкреслив, що податкова система РМ, і пропоновані економічні умови кращі, ніж в будь-якій західній країні”, передає point.md

“З іншого боку є питання робочої сили. І тут у вас є проблеми, кваліфіковані фахівці вважають за краще працювати за кордоном. Ми також стикалися з подібним феноменом, але це не означає, що процес незворотній. В останні роки угорські громадяни стали повертатися. Звичайно, для цього необхідні хоча б кілька років гарної роботи в області політики зарплат, підвищення якості життя “, – сказав Орбан.

Також він назвав проблему фінансування і залучення інвестицій, зазначивши, що “після сприятливого періоду, Угорщини накопичила достатні обсяги капіталу, щоб мати можливість інвестувати в зарубіжні проекти та Угорщина шукає такі можливості”.

“У майбутньому, те що сталося в країнах Центральної Європи (економічне зростання і розвиток) перекинеться на зону Балкан і Східної Європи. Ми можемо стати свідками фантастичного зростання в регіоні. Ми вже пройшли ту ситуацію, через яку зараз проходить Молдова. Але не тому що ми краще, а тому що історично були ближче до центру економічних процесів. і в результаті обміну досвідом, ви можете багато чого перейняти, як з наших успіхів, так і помилок “, – зазначив Орбан.

Related Posts