Аналітика Новини Міжмор'я Польща

Опитування: Більшість поляків позитивно оцінюють дії уряду в питанні боротьби з коронавірусом

За даними порталу wPolityce.pl, сума негативних оцінок зменшилася на 6 процентних пунктів порівняно з результатами попередніх опитувань, передає Польське радіо.

71 відсоток поляків добре, або дуже добре оцінює дії уряду в боротьбі з епідемією коронавірусу. Більшість виборців опозиційної Громадянської коаліції також позитивно висловлюються про діяльність уряду. На це вказують результати опитування проведеного компанією «Social Changes» на замовлення порталу wPolityce.pl.

Респонденти відповідали на питання: «Як ви оцінюєте дії польського уряду щодо коронавірусу (COVID-19)?». Результати опубліковано в четвер.
На думку 5 відсотків респондентів, дії уряду треба оцінювати як «безумовно негативні». 13 відсотків оцінили «радше негативно».

За даними порталу, сума негативних оцінок зменшилася на 6 процентних пунктів порівняно з результатами попередніх опитувань. 11 відсотків респондентів обрали відповідь «нічого не можу сказати», що означає зниження на 17 балів.

Портал зазначив, що позитивно про дії уряду думають не лише 86 відсотків виборців правлячої  партії Право і справедливість, але також 62 відсотки виборців опозиційної Громадянської коаліції, тоді, як у попередньому опитуванні дії уряду позитивно оцінило 37 відсотків виборців Громадянської коаліції.

Опитування проведено між 13 та 17 березня 2020. Дослідження проводилось за методом CAWI, тобто на загальнонаціональному, репрезентативному (щодо статі, віку, розміру місця проживання) виборі поляків. У дослідженні взяли участь 1065 осіб.

Related Posts