Антиросійський фронт Інші Молдова/Румунія Позиція Співробітництво

У ЄС звинуватили проросійського президента Молдови у брехні

У Брюсселі засудили та відкинули поширювану молдовськими пропрезидентськими медіа інформацію, яка дискредитує демократичну опозицію країни та Європейський Союз.

Про це повідомляє молдовський медіаресурс TVR Moldova.

“Молдова: так званий лист від Майї Санду Філу Хогану, поширений нещодавно, – це явний фейк, спрямований на виставляння ЄС у поганому світлі. Важливо засудити ці неприйнятні спроби. ЄС залишається відданим підтримці реформ і покращенню життя людей у Молдові” – наголосив представник ЄС Петер Стано.

Раніше, 20 березня в кількох пропрезидентських засобах масової інформації було опубліковано лист, в якому лідерка партії “Дія і солідарність” Майя Санду начебто вимагає ввести політично ембарго на аграрну продукцію з Молдови. Медіа таким чином стверджували, що опозиціонерка Санду прагне вплинути на політичний рейтинг президента Ігоря Додона і “перешкодити його обранню на пост президента в 2020 році”. Начебто опозиційна лідерка хотіла будь-якою ціною потопити рейтинг Додона, в тому числі за рахунок зупинки експорту найважливіших статей бюджету переважно аграрної країни, і відповідно – зниженням рівня життя населення.

Керівник делегації ЄС у Молдові Петер Міхалко вже назвав ці новини фейком, а сама демократична лідерка Майя Санду планує подати до суду на журналістів за свідоме поширення брехні.

Натомість єврокомісар з європейської політики сусідства і переговорів про розширення Олівер Варгеї зазначив, що матиме розмову з міністром МЗС Молдови  про відносини між дипломатичними відомствами. “Я підкреслю, що політично мотивовані дезінформаційні кампанії проти ЄС, зареєстровані минулого тижня, неприйнятні і підривають наші відносини”, – заявив європейський посадовець.

В Молдові вже тривалий час ведеться боротьба між проросійськими силами, які представляє президент Ігор Додон, та демократичною проєвропейською опозицією, проти якої проросійські сили не відмовляються використовувати й методи гібридної інформаційної війни.

Related Posts