Новини Міжмор'я Про Україну

СБУ: Росія замовила поширення в Україні фейків про коронавірус

Протягом останнього тижня СБУ викрила 38 осіб, які розповсюджували в Україні неправдиву інформацію про коронавірус. Дехто з них працював на замовлення Росії

За останній тиждень виявлено 38 осіб, які поширювали в Інтернеті фальшиві повідомлення про коронавірус в Україні, – про це у понеділок повідомила Служба безпеки України (СБУ). Деякі з цих людей отримали замовлення з Росії, передає Польське радіо.

СБУ повідомила, серед іншого, про розкриття діяльності мешканця міста Дніпро, який, як було встановлено, отримував замовлення від «куратора» з Росії та публікував у соціальних мережах недостовірну інформацію про поширення коронавірусу в Україні.

СБУ наголосила, що чоловік закликав до порушення конституційного ладу та територіальної цілісності держави. За даними спецслужб, для того, щоб викликати паніку серед населення, він робив фотографії та відео порожніх полиць у магазинах і черги до аптек. Матеріали згодом мали бути використані для створення фальшивих новин, – додано в повідомлені.

Пропагандист також мав оприлюднити в мережі запис, в якому чоловіка, котрий їхав громадським транспортом і який нібито кашляв та мав коронавірусні симптоми, побили. СБУ визначила, що запис був зроблений набагато раніше і конфлікт не мав ніякого стосунку до COVID-19.

Related Posts