Новини Міжмор'я Позиція Польща

Міхал Дворчик: Візит урядової делегації до Смоленська перенесено

Голова Канцелярії голови Ради міністрів повідомив, що запланований візит урядової делегації до Смоленська перенесено

Очільник Канцелярії голови Ради міністрів Міхал Дворчик на польському телебаченні повідомив, що у зв’язку з тим, що російська сторона однозначно не відповіла стосовно логістичної організації візиту, то він відбудеться пізніше, передає Польське радіо.

«Сьогодні вночі ми прийняли рішення перенести візит, який мав відбутися 10 квітня 2020 року у Смоленську», – сказав голова Канцелярії голови Ради міністрів. – «Прем’єр разом з урядовою делегацією і представниками парламенту мав віддати шану вбитим офіцерам у Катині та жертвам авіакатастрофи у Смоленську».

Міністр Міхал Дворчик нагадав, що з початку лютого уряд намагався домовитися з Росією на цю тему. «Сьогодні до півночі представники Російської Федерації, незважаючи на висловлену згоду на такий візит, не дали однозначної, письмової відповіді на представлені організаційні моменти цієї події», – пояснив Дворчик. Він також додав, що, якщо такої відповіді немає, то проведення візиту неможливе з точки зору встановлених заходів безпеки, які застосовують польські служби.

Related Posts