Новини Міжмор'я Польща

У Польщі призначили нового міністра науки і вищої освіти

Новим міністром науки і вищої освіти Польщі став Войцєх Мурдзек, передає Польське радіо.

Сьогодні, 16 квітня у Польщі призначили нового міністра науки і вищої освіти. Ним став Войцєх Мурдзек. Він належить до «Порозуміння» і прийшов на цю посаду на місце Ярослава Ґовіна, який минулого тижня подав у відставку. Войцєх Мурдзек у розмові з Інформаційним радіоагентством оголосив про продовження роботи, яку розпочав його попередник. Новий міністр науки звернув особливу увагу на роль науки під час пандемії і після неї.

«Це те, на що звернув увагу президент, і я з ним повністю погоджуюсь, аби ми багато зусиль вкладали в те, щоб наука якнайповніше сприяла нормальній реальності. Тобто те, що запропонують, придумають науковці, потрібно вводити в життя, аби після кризи воно якнайшвидше відбудовувалось», – сказав новопризначений міністр.

Новий міністр науки сьогодні зустрівся з працівниками відомства. Войцєх Мурдзек не виключає введення у міністерстві більше нових технологій.

Войцєх Мурдзек у 2002-2014 роках був мером міста Сьвідніца. Він є депутатом польського Сейму другу каденцію. У Сеймі, серед іншого, Мурдзек був головою надзвичайної комісії у справах регуляції, був також членом слідчої комісії у справах вимагання ПДВ, а також у комісіях економіки та розвитку і публічних фінансів. З грудня 2019 року Войцєх Мурдзек був віцеміністром розвитку.

Related Posts