Новини Міжмор'я Про Україну

Колишній канцлер Німеччини закликає зняти санкції проти Росії

Ґергард Шредер, колишній німецький політик, який сьогодні працює на Росію, переконує, що «безглузді санкції» за анексію Криму мають зникнути, передає Польське радіо.

Безглузді санкції проти Росії мають зникнути, – так вважає німецький ексканцлер Ґергард Шредер, який нині обіймає посаду голови директорів компанії «Роснефть».

В інтерв’ю «Der Tagesspiegel» Шредер заявив, що «Росія, незважаючи на своє жахливе минуле, готова співпрацювати з новою Німеччиною в дусі довіри». На його думку, погано, що Берлін підтримує санкції, введені проти Москви у зв’язку з анексією Криму.

«Ми потребуємо Росії для вирішення великих міжнародних проблем, нам потрібна енергія та ринок (…). У цій ситуації санкції неактуальні», – зазначив колишній канцлер. Водночас він заявив, що жоден президент Росії не поверне Україні Криму. «Це реальність», – додав колишній німецький політик, який сьогодні працює на Росію.

Ексканцлер Німеччини з 2017 року очолює раду директорів російської державної нафтової компанії «Роснефть». Раніше він, серед інших, був членом наглядової ради компанії Nord Stream, що керує газопроводом Nord Stream.

Related Posts