Новини Міжмор'я Про Україну США

Семеро американських послів у Києві закликали не вмішувати Україну у внутрішню політику США

У своїй заяві, опублікованій на сайті Атлантичної ради, американські дипломати вказують, що стратегічне партнерство між США і Україною будувалося і зміцнювалося протягом багатьох років, передає Польське радіо.

Семеро колишніх американських послів в Києві закликали не вмішувати Україну у внутрішню політику США. Про це йдеться в їхньому спільному зверненні.У своїй заяві, опублікованій на сайті Атлантичної ради, американські дипломати вказали, що стратегічне партнерство між США і Україною будувалося і зміцнювалося протягом багатьох років.
«У зв’язку з цим ми шкодуємо через спроби втягнути Україну у внутрішню політику США під час майбутніх президентських виборів у США в 2020 році. Ці спроби підсилюють помилковий і токсичний наратив, спрямований на ослаблення відносин між США і Україною та створення розколу між двома країнами», – йдеться в заяві. Дипломати також підкреслили, що подібні дії «не служать інтересам жодної з країн».Американські посли в Україні закликали представників влади обох країн «не робити кроків, які тільки підірвали б двосторонні відносини і розділили між нашими країнами».
Заяву підписали семеро з дев’яти колишніх послів США в Києві, включаючи Марі Йованович.
Нагадаємо, минулого тижня народний депутат Андрій Деркач передав у прокуратуру записи, на яких ніби-то чути розмови екс-президента Петра Порошенка з колишнім віце-президентом США Джо Байденом. Деркач, який в минулому був членом проросійської Партії регіонів Віктора Януковича, і втік до Росії, стверджує, що ці розмови свідчать про вплив Байдена на Порошенка.Сам Порошенко запевнив, що записи були сфабриковані та оцінив, що «через втягування у передвиборчу боротьбу в Америці, були зроблені спроби похитнути двопартійну підтримку України в США». «Російська п’ята колона розпочала масову спецоперацію проти України», – ствердив Петро Порошенко.Раніше заяву на захист стратегічного партнерства США та України також висловила група українських політиків, дипломатів, експертів та громадських активістів.

Related Posts