Аналітика Новини Міжмор'я

Російська опозиція: Кремлівський плебісцит щодо змін у конституції порушує принципи демократії

Опозиційні активісти, правозахисники та частина російської інтелігенції протестують проти кремлівської реформи конституції

Російська опозиція б’є на сполох, що кремлівський плебісцит щодо змін у конституції порушує принципи демократії. Опозиційні політики вказують на відсутність законних підстав для організації плебісциту. Наголошують, що влада і Центральна виборча комісія дискримінують противників основного закону. Кремлівську реформу конституції опозиція називає “державним переворотом”, передає Польське радіо.

Владімір Путін заявив, що плебісцит відбудеться 1 липня. Пресслужба Кремля переконує, що президент хоче почути думку народу з цього питання. Деякі конституціоналісти, а також голова Центральної виборчої комісії Елла Памфілова підтвердили, що голосування не має юридичного значення, позаяк кремлівські зміни вже пройшли весь законодавчий шлях.

Російська опозиція застерігає, що неможливо надати достовірну інформацію про важливість змін до конституції. Опозиціонери підкреслюють, що на державному телебаченні транслюються пропагандистські матеріали, які мають заохочувати голосувати за “так”. Противники змін не мають права голосу.

Опозиційні активісти, правозахисники та частина російської інтелігенції протестують проти кремлівської реформи конституції. Ця реформа, на їхню думку, має лише одне призначення — дати Владіміру Путіну можливість утримати владу до 2036 року.

Related Posts