Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Міжпарламентська асамблея Україна-Польща збереться 23 червня

Темою зустрічі будуть актуальні питання двосторонніх відносин, зокрема, стан безпеки в регіоні та реагування на загрози з боку Росії, передає Польське радіо.

Як інформує Upmp.news, засідання міжпарламентської асамблеї Україна-Польща відбудеться у режимі відеоконференції.

Україно-польська медіаплатформа наводить слова співголови міжпарламентської асамблеї, віцеспікерки Верховної Ради Олени Кондратюк, яка наголосила, що разом зі співголовою українсько-польської міжпарламентської асамблеї віцеспікером Сейму Польщі Ришардом Терлецьким узгоджено порядок денний проведення цього важливого заходу.

Заступниця голови Верховної Ради підкреслила, що це буде перше засідання міжпарламентської асамблеї у 9-му скликанні Верховної Ради. Беручи до уваги карантинні обмеження, пов’язані з Covid-19, зустріч пройде в режимі відеоконференції.

Учасники засідання обговорять питання двосторонніх відносин, боротьби з коронавірусом та «стан безпеки в регіоні і реагування на гібридні загрози з боку Росії». «Актуальна для наших країн тема – відкриття кордонів, захист прав трудових мігрантів та сезонних працівників. Буде блок питань, присвячений співпраці в гуманітарній сфері», – уточнила Олена Кондратюк.

На закінчення засідання передбачено прийняття міжпарламентської асамблеї Україна-Польща. «В цьому документі будуть зафіксовані наші спільні досягнення та намічені плани співпраці на найближче майбутнє», – підкреслила заступниця голови Верховної Ради.

Related Posts