Новини Міжмор'я Польща США

У Варшаві обіцяють «добрі вісті з Вашингтона» після зустрічі Трамп-Дуда

За словами голови Кабінету президента Польщі, Анджей Дуда під час зустрічі з Дональдом Трампом буде речником країн регіону та союзницького інтересу, передає Польське радіо.

Президент Польщі Анджей Дуда під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом буде речником регіону та союзного інтересу. Про це у понеділок сказав голова Кабінету президента Кшиштоф Щерський. Він запевнив, що «будуть добрі вісті з Вашингтона» після зустрічі лідерів Польщі та США.

Зустрічі президентів Польщі та США відбудеться найближчої середи у Вашингтоні.

За словами Щерського, минулих вихідних велася дуже активна робота над порядком денним перемовин. Він додав, що розмови зосередяться довкола трьох питань: охорони здоров’я, інвестицій і розвитку, а також військової та енергетичної безпеки.

Кшиштоф Щерський також нагадав, що перед вильотом до США, ще у понеділок, президент Дуда проведе розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом. Ці переговорити будуть мати два блоки: блок, присвячений польсько-американським двостороннім відносинам, та блок, присвячений регіональним питання, зокрема планам виведення частини американських військ з Німеччини.

Щерський теж повідомив, що після інформації про зустріч президентів Дуди і Трампа багато столиць нашого регіону проводять консультації з польською стороною. «Президент поїде туди від імені декількох держав нашого регіоні, котрі останніми днями звернулися до президента, або до мене з консультаціями перед цим візитом, аби також їхні аргументи були піднесені у Вашингтоні. Це така природна ситуація, у якій президент Дуда є речником регіону, речником союзного інтересу», – наголосив він.

Related Posts