Антиросійський фронт Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

Всесвітній день біженців у 21 столітті актуальний, зокрема, для грузинів

Як підкреслює колишній президент Грузії Георгій Маргвелашвілі, збройні конфлікти на Кавказі провокувала Росія, аби не дозволити місцевим народам, які втекли з-під влади Москви, об’єднатися, передає Польське радіо.

20 червня святкують Всесвітній день біженців. Ця дата актуальна, зокрема, для грузинів, котрі у 21 столітті внаслідок російської агресії були змушені тікати зі своїх домівок. За підрахунками ООН, з окупованих російською армією Абхазії та Південній Осетії за останні 30 років втекло понад 450 тисяч осіб.

Як підкреслює колишній президент Грузії Георгій Маргвелашвілі, збройні конфлікти на Кавказі провокувала Росія, аби не дозволити місцевим народам, що втекли з-під влади Москви, об’єднатися. Маргвелашвілі додає, що Москва хотіла покарати Грузію за незалежність: «Якщо перекласти на людську мову, то це просто покарання за свободу. Покарання за свободу народів, які мають право вибирати своє майбутнє».

Грузинський політик нагадує, що внаслідок війни 2008 року його країна втратила майже 20 відсотків території, яку сьогодні окупують російські солдати.

Унаслідок російського вторгнення лише з Південної Осетії були змушені тікати приблизно 130 тисяч людей, покинувши свої поля, сади й домівки.

Related Posts