Аналітика Експертна думка НАТО Новини Міжмор'я Польща США

МОН підтверджує: Президенти Дуда і Трамп обговорять подробиці присутності військ США у Польщі

Міністр національної оборони Маріуш Блащак підтвердив, що під час зустрічі у Вашингтоні президенти Польщі та США обговорять подробиці присутності американських військ над Віслою

Глава Міністерства національної оборони Польщі Маріуш Блащак супроводжуватиме президента Анджея Дуду під час завтрашнього одноденного візиту президента Польщі до США, передає Польське радіо.

Однією з тем розмови між лідерами США та Польщі буде можливе подальше зміцнення східного флангу НАТО шляхом переміщення частини американських військ, що знаходяться в Німеччині.

Міністр Маріш Блащак у розмові з Польським радіо наголосив, що президенти Польщі і США обговорюватимуть подробиці присутності американських військ над Віслою.
Глава Міністерства національної оборони нагадав, що минулого року президенти Дональд Трамп і Анджей Дуда підписали дві декларації, які, серед іншого, говорять про збільшення кількості американських військ у Польщі.

«На основі декларації, підписаної обома президентами, присутність американських військ у Польщі збільшиться щонайменше на тисячу солдатів. А решта – це деталі, про які обидва президенти будуть говорити завтра на конференції у Білому домі», – сказав Маріуш Блащак. Міністр нагадав також, що декларації обох президентів гарантують постійну присутність американських військ над Віслою.

Сьогодні ввечері президент Анджей Дуда вирушить з одноденним візитом до Вашингтона. Запланована розмова з президентом Дональдом Трампом стосуватиметься, серед іншого, військового співробітництва Польщі та США.

Related Posts