Антиросійський фронт Новини Міжмор'я США

США хочуть повторити маневр із Nord Stream 2. Газопровід може стояти порожнім

Додаткові санкції проти газопроводу Nord Stream 2 повинні бути включені в проєкт оборонного бюджету США, передає Польське радіо.

Американські сенатори Тед Круз, Джин Шейхін, Джон Баррассо, Рон Джонсон та Том Коттон запропонували включити додаткові санкції проти газопроводу Nord Stream 2 у проєкт оборонного бюджету США. Відповідні обмежувальні заходи пропонують включити в бюджет на 2020–2021 фінансовий рік, починаючи з першого жовтня. Розширені обмеження можуть унеможливити сертифікацію та постачання через спірний газопровід.

Політики запропонували поправку до бюджету після того, як на початку червня представлено проєкт поглиблених санкцій проти суб’єктів, що беруть участь у будівництві газопроводу Північний потік 2 з Росії до Німеччини. Внесення санкцій до оборонного бюджету може прискорити їх виконання та утруднити будь-яке президентське вето.

У грудні 2019 року таким чином записано перші санкції проти цього спірного газопроводу. Тепер пропозиція сенаторів має отримати підтримку Палати представників США.

Пропозиція американців передбачає санкції щодо компаній, які хотіли б сертифікувати Nord Stream 2. Росіяни не зможуть розпочати постачання газу, якщо не отримають сертифікації.

Related Posts