Аналітика Експертна думка Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Генпрокурор Польщі: Співпраця з Україною – зразкова

Генеральний прокурор, міністр юстиції Польщі Збіґнєв Зьобро визнав, що у справі ексголови Укравтодору співпраця з українською стороною є зразковою

Генеральний прокурор, міністр юстиції Збіґнєв Зьобро, заявив, що розслідування діяльності Славоміра Новака знаходиться на етапі, який дозволяє вивчити інші теми, що фігурують у провадженні, передає Польське радіо.

В ефірі Польського радіо міністр визнав, що співпраця з українською стороною є зразковою. Генпрокурор пояснив, що сусіди Польщі в результаті проведених дій отримали багато доказів. Це, у свою чергу, – як сказав Збіґнєв Зьобро, – дало змогу польським прокурорам та співробітникам Центрального антикорупційного бюро продовжувати розгляд справи, що підтвердило докази, зібрані в Україні.

У вівторок Окружна прокуратура у Варшаві подала клопотання про тримісячний тимчасовий арешт колишнього міністра транспорту Славоміра Новака, колишнього командувача підрозділу GROM Даріуша З. та підприємця з Ґданська Яцека П.

Розгорнутий доказовий матеріал свідчить про те, що Славомір Новак, як голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор), вимагав фінансову та особисту вигоду в обмін на рішення про присудження приватним компаніям договорів у рамках державних закупівель. Вони стосувалися, серед іншого, договорів на будівництво та ремонт автодоріг в Україні та нагляд за виконанням уже підписаних договорів.

Затримані разом зі Славоміром Новаком Даріуш З. і Яцек П. почули обвинувачення в участі в організованій злочинній групі, відмиванні грошей і отриманні майнових вигод.

Related Posts