Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща

Польща боротиметься за те, щоб не допустити створення Nord Stream 2

Віцеміністр державних активів Польщі Януш Ковальський заявив в ефірі Польського радіо, що Польща докладе зусиль, аби не допустити створення Nord Stream 2. За словами польського плітика, метою нашої країни є зберегти енергетичну безпеку Центральної та Східної Європи

Януш Ковальський зазначив, що рішення Управління охорони конкуренції та споживачів (UOKiK) про накладення на російський Ґазпром штрафу в розмірі майже 213 мільйонів злотих – це також політичний рахунок Німеччині за порушення принципу енергетичної солідарності, передає Польське радіо.

«Той факт, що саме Німеччина підтримує Владіміра Путіна в цьому проєкті проти всієї Центрально-Східної Європи, є великим актом звинувачення у відсутності єдності Європейського Союзу. Тут, на жаль, рахунок повинен бути виставлений німецьким політикам, які мають багато красивих слів, але насправді вони здійснюють такий проєкт, як Північний потік 2, із такою людиною, як Владімір Путін, який вторгся в незалежну Україну», – сказав віцеміністр державних активів Польщі Януш Ковальський.

Януш Ковальський зазначив, що вчорашнє рішення Управління охорони конкуренції та споживачів – це дія, яка є частиною енергетичного захисту нашого регіону.
Справа стосується провадження, розпочатого Управлінням у 2015 році, в якому шість компаній, включаючи Ґазпром, звинувачено у фінансуванні газопроводу Nord Stream 2 без необхідної згоди польського антимонопольного відомства.

Під час провадження Управління охорони конкуренції та споживачів (UOKiK) попросило документи, які воно не отримало. Крім того, Ґазпром не надав необхідної інформації також після того, як Управління розпочало процедуру щодо відсутності співпраці. 
Документи, про які звернулося керівництво Управління, включали переважно договори про передачу, розподіл, продаж, поставку та зберігання газоподібних видів палива.

Related Posts