Балтія Інші Новини Міжмор'я

Офіційний Мінськ відхилив прохання прем’єрів країн Балтії щодо візиту

Прем’єр-міністри Естонії, Латвії та Литви були готові під час білоруської внутрішньополітичної кризи прилетіти до Мінська, але канцелярія уряду і МЗС Республіки Білорусь вважали подібний візит неможливим.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю ERR заявив прем’єр-міністр Естонії Юрі Ратас.

“Так, моя пропозиція була взяти в поїздку трьох прем’єр-міністрів і трьох міністрів закордонних справ. Ми зв’язалися з МЗС та канцелярією уряду Республіки Білорусь. І нам надійшла відповідь, як і всім іншим керівникам країн Євросоюзу, що контактувати з нами не бажають”, – повідомив він. Ратас вважає, що білоруська влада сьогодні йде неправильним шляхом. 

“Не думаю, що білоруська влада сьогодні йде правильним шляхом, що ігнорує будь-які міжнародні контакти. Щоб знайти вихід з ситуації, яка склалася, саме й потрібне спілкування на міжнародному рівні”, – вважає він.

Глави урядів і МЗС країн Балтії хотіли зустрітися зі своїми білоруськими колегами, а також представниками громадянського суспільства, але не з президентом Олександром Лукашенком. “Такого прохання у нас не було. Цього не було в наших планах”, – додав Ратас.

18 серпня уряд Естонії вийшов із заявою, в якій не визнав результатів президентських виборів у Білорусі та зазначив, що Лукашенко позбувся свого мандата через фальсифікацію результатів президентських виборів. Естонська влада закликала провести в Республіці Білорусь нові вибори.

Related Posts