Інші Новини Міжмор'я Про Україну

Українська прикордонна служба зміцнює засоби безпеки на кордоні з Білоруссю

Заходи тривають аби упередити правопорушення та не допустити будь-яких провокацій, – пояснюють в Державній прикордонній службі України

Українська прикордонна служба зміцнює засоби безпеки на кордоні з Білоруссю – повідомляє кореспондент Польського радіо Павел Бушко, посилаючись на Державну прикордонну службу України, передає Польське радіо.

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, «посилення охорони даного напрямку державного рубежу проводиться із залученням додаткових резервів, в тому числі підрозділів “ДОЗОРу” та Кінологічного навчального центру. Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації та за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катери “Safe Boat 27″». Крім цього, кордон моніторується з повітря. Заходи тривають, перш за все, аби упередити правопорушення та не допустити будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, в тому числі незаконного перетинання кордону групами осіб.

Наприкінці серпня українська влада припинила усі канали співпраці з Білоруссю через напружену політичну ситуацію в країні та репресії білоруської влади проти власного суспільства. Минулого четверга, білоруські прикордонники, всупереч міжнародним конвенціям, влаштували обшук автомобіля українського посла.

Протяжність ділянки українсько-білоруського кордону становить понад 1 тис. км, він проходить в межах 5 областей.

Related Posts