Новини Міжмор'я Польща

Оновлений уряд РП прийме у вівторок присягу

В урочистості візьмуть участь не всі члени нового уряду. Відсутнім буде майбутній міністр освіти та науки і вищої освіти Пшемислав Чарнек, в якого був виявлений коронавірус, передає Польське радіо.

З епідеміологічних міркувань прийняття новим урядом присяги відбудеться на терасі Президентського палацу. Заступник голови Канцелярії президента Павел Муха повідомив в ефірі Першого каналу Польського радіо, що нові члени Ради міністрів приймуть присягу згідно з процедурою, передбаченою у Конституції:

«Щодо новопризначених віцеголів Ради міністрів і міністрів, що обійматимуть свої посади, безперечно, як це й передбачено Конституцією, відбудеться прийняття присяги перед паном президентом, підписання тексту присяги. І від цього моменту міністри на підставі раніше поданої заяви голови Ради міністрів вже входитимуть до складу Ради міністрів».

В урочистості візьмуть участь не всі члени нового уряду. Відсутнім буде майбутній міністр освіти та науки і вищої освіти Пшемислав Чарнек, в якого був виявлений коронавірус. Також на карантині перебувають особи, що мали з ним безпосередній контакт – віцепрем’єр Яцек Сасін, шеф Канцелярії прем’єра Міхал Дворчик, міністр Даріуш Пйонтковський та віцеміністр Яцек Оздоба.

Related Posts